Affirmatie van de Maand maart 2016

Published: Thu, 03/03/16

Lieve 

Hier is jouw Affirmatie van de Maand maart 2016:


Ik hoef alleen te doen wat ik doe, en ervan te genieten.


De wereld is er om mij te helpen.
Lieve , ik hoor in mijn workshops of coachingsessies heel vaak mensen zeggen: ik wil mensen helpen, of ik wil de wereld helpen.  Kunstenaars die met hun schilderijen mensen willen raken en tot contemplatie aanzetten, coaches die mensen willen bevrijden en verheffen, leraren die op hun vakgebied leerlingen willen doen groeien, auteurs die met hun boeken mensen willen inspireren of tot nieuwe inzichten laten komen, ouders die hun kinderen willen doen bloeien, en mensen zoals jij en ik die gewoonweg de wereld een beter plekje willen maken. 

En dat klinkt ook zo mooi: ik wil de wereld een betere plek maken. Maar eigenlijk is dat een gevaarlijke uitspraak.

Wanneer je zegt dat je de wereld een betere plek wilt maken, zeg je namelijk impliciet: de wereld is niet goed, er is gebrek, er is ellende en wat dies meer zij. En wanneer je vanuit een gevoel van gebrek en niet-goed-genoeg-heid gaat creëren, bereik je nooit wat je wilt.

Vervolgens krijg ik dan van mijn cliënten vragen als: waarom koopt niemand mijn schilderijen? Waarom heb ik geen cliënten in mijn praktijk? Waarom zijn mijn leerlingen altijd aan het klieren en willen ze niets leren? Waarom luisteren mijn kinderen/familieleden/vrienden niet naar mijn advies?

En: hoe krijg ik klanten, hoe krijg ik cliënten, hoe krijg ik gemotiveerde leerlingen, hoe krijg ik...

Want,  ,  dit is wat ik zeker weet, en jij weet het in je hart ook: jij hebt de wereld zo veel te geven. En inderdaad: zoveel mensen zouden van jouw inzichten, wijsheden, kennis en gaven kunnen profiteren.

Dus waarom gebeurt dat dan niet?
Omdat je je aandacht richt op het feit dat jij de wereld, dat jij anderen, dat jij mensen moet helpen. En mogelijk, omdat jij je aandacht richt op het feit dat je daarmee je geld moet verdienen.

Met andere woorden: je richt je aandacht op gebrek. Wanneer je je aandacht zou richten op overvloed en geluk en succes, ontstaan er hele andere dingen. Wanneer je je aandacht zou richten op de werkelijke reden waarom je doet wat je doet, ontstaan er hele andere dingen. Wanneer je je aandacht richt op dat de wereld jou ondersteunt, dat je hoe dan ook geld zult hebben om de rekeningen te betalen – en meer, ontstaan er hele andere dingen.

Want waarom doe je wat je doet? Wat is de werkelijke reden achter alles wat je doet? Dat is omdat je denkt dat je er gelukkig van wordt. Dus je bent die schilder, die coach, die leraar, die ouder, die auteur, dat mens geworden niet om de wereld te helpen, maar omdat het jou plezier en geluk verschaft op die manier de wereld te dienen. (En er is een groot nuance-verschil tussen helpen en dienen.)
En wanneer ben je dan succesvol?
Niet als je wat verkocht hebt, of als je vele cliënten helpt. Je bent succesvol wanneer je gelukkig bent terwijl je doet wat je doet. Je bent succesvol wanneer je weet dat je een prachtig schilderij hebt gemaakt, of een inspirerend boek hebt geschreven – en wanneer zelfs slechte verkopen jouw gevoel van geluk en succes niet kunnen afnemen. Met andere woorden: wanneer jij alle gevoelens van twijfel en minderwaardigheid over jezelf en jouw product of dienst hebt omgezet naar gevoelens van blijdschap, waardigheid en welslagen.

Wanneer je gewoon doet wat je doet, omdat het je blij maakt, zonder te kijken naar of het je in financiële zin wat oplevert. En wat er dan gebeurt is dat het tegenovergestelde van wat je oorspronkelijk dacht: dan helpt de wereld jou.

De wereld is er namelijk om jou te helpen, om jouw dromen uit te laten komen, om jou te steunen de wereld te dienen. De wereld zal er voor zorgen dat jij financieel gedragen wordt. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is affirmeren, is geloven, is wéten dat alles wat je nodig hebt en alles wat je wilt, in je leven zal verschijnen – op verwachte én onverwachte manieren.

Koeien vangen daadwerkelijk hazen!
Dus ben je een coach: coach, en als je geen cliënten hebt, doe het vrijwillig in gevangenissen, scholen of bejaardencentra. Ben je een leraar: spreek gepassioneerd over je lesstof omdat jij het boeiend vindt, en laat de leerlingen hun gang gaan. Ben je een schilder: hang je schilderijen belangeloos op, plaats ze in groot formaat op internet, laat mensen ze delen in plaats van bang te zijn voor je copyright. Ben je een auteur: geef je boeken weg.

Weet je dat er wérkelijk waargebeurde verhalen zijn van koeien (ossen) die hazen vingen? Wij gebruiken deze uitdrukking nog steeds als we willen uitdrukken dat we iet snappen hoe iets gebeurt of tot stand komt. En ook hier geldt: je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Dat wat je wilt, zal geschieden, maar niet door jouw focus op het gebrek ervan: door gewoon met veel plezier te doen wat je doet, en je zult vanzelf je klanten, cliënten en leerlingen krijgen die onweerstaanbaar tot jouw passie en succes worden aangetrokken.


Hoe kwam ik tot de affirmatie van deze maand?
Afgelopen week kwam mijn nieuwe boek uit. Ik ontdekte dat ik het moeilijk vond om mijn eigen boek te verkopen.


Toen ik dat ging verzoenen kwam ik tot de simpele conclusie dat ik mijn boek niet hoef te verkopen, en dat ik hoe dan ook genoeg geld zal hebben om mijn kinderen te onderhouden.

Maar ik hoef mijn boek niet te verkopen, omdat mijn boek zichzelf verkoopt. Ik wéét dat het een ijzersterk, vernieuwend, radicaal, bekrachtigend, bevrijdend, inspirerend en liefdevol boek is.

Ik wéét dat dit boek een succes is, zelfs al verkoop ik er nul: omdat het schrijven van dit boek mij tot grote hoogten bracht, omdat ik zo geïnspireerd schreef, omdat ik mij verbaasde en verblijdde over de ene wijsheid na het andere nieuwe inzicht dat uit mijn pen rolde... omdat het mij gelukkig heeft gemaakt, omdat het mij nog steeds gelukkig maakt telkens wanneer ik er naar kijk of er over denk. 

Omdat ik wéét dat dit boek op welke manier dan ook bij de juiste mensen belandt, de mensen die er naar hunkeren om dit te lezen en op deze manier te worden bevrijd en geïnspireerd.

Ik hoef alleen maar te doen wat ik doe, en er van te genieten: schrijven. En dat is wat ik zojuist deed, toen ik deze affirmatie van de maand schreef.

De titel van mijn nieuwe boek is: De Tien Heilige Geboden – een liefdevolle, bevrijdende, bekrachtigende vertaling. Wil je er meer over weten, en kijken of het ook jou zal bekrachtigen en bevrijden, bekijk dan mijn filmpje en de website op  http://www.10geboden.nl



, doe wat je doet, en geniet ervan. De wereld, het universum, zal je steunen en helpen. 

Met warme groet,
 

P.S. Wat als de Tien Geboden ooit bestonden uit uitspraken die zo heilig, liefdevol, bevrijdend en mystiek waren dat ze werden vernietigd omdat werd gedacht dat de mensheid er niet klaar voor was...

Dat is wat er gebeurde. Mozes gooide de eerste stenen tafelen met de tien geboden kapot.

En wat als die tien geboden daarna werden omgevormd, gefilterd door het wereldbeeld van de ontvanger, gefilterd door de mores van de toenmalige tijdgeest en gefilterd door persoonlijke interpretatie en mening over wat de mensheid nodig had?

Hoe zouden de oorspronkelijke, geïnspireerde, heilige woorden hebben geluid? http://www.10geboden.nl




P.P.P.S. Stuur deze email gerust door naar vrienden of bekenden - wel graag in zijn geheel met mijn naam en alle links!

Aanmelden voor de Affirmatie van de Maand kun je doen op http://www.affirmatie.nl - het kost helemaal niets.

​Meer inspirerende producten vind je op http://www.sunshineforthesoul.nl 

Onze affirmatieproducten vind je hier: http://www.palaysia.com/affirmatie/affirmatie.html en meer over intuïtie vind je hier: http://www.volgjeintuitie.nl.

Stenen vind je op http://www.stenenvertellen.nl


Zeg de affirmatie(s) nu meteen een keer of 20 op, en herhaal 'm iedere morgen 10 keer. Als je tijdens het opzeggen met je ogen de vorm van een lemniscaat (het oneindig-teken, oftewel een liggende 8) maakt, integreer je de affirmatie diep in je bewustzijn. Zit je vaak in het openbaar vervoer of in de file? Gebruik het als een prachtig moment om je affirmaties te herhalen!


© Copyright teksten: Edith Hagenaar

© Copyright illustratie: Peter van der Sluijs via Wikimedia Commons